Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че за него би било „чест” да води Реал Мадрид. Бъдещето на португалския специалист в Лондон е под въпрос през последните месеци и медиите непрекъснато правят нови разкрития около разрива в отношенията му със собственика на тима Роман Абрамович.

Моуриньо заяви преди седмици, че не иска да напуска Челси, но през уикенда разкри, че по време на трансферния прозорец е имало нов спор между него и руския милиардер.

Бившият бос на Порто е свързван с преместване в Реал Мадрид през лятото, тъй като се очаква в най-скоро време испанският гранд да се раздели с настоящия си наставник Фабио Капело.

Моуриньо, който бе в Испания, за да проследи срещата на съперника на Челси в Шампионската лига Валенсия срещу Осасуна, сподели след мача пред испанските телевизии, че би се заинтересувал от евентуално преместване на „Сантяго Бернабеу”. Въпреки това португалецът не смята, че може да се случи през следващия сезон.

„За мен би било чест да водя клуб като Реал Мадрид,” каза Моуриньо пред Канал +.

„Не бих отхвърлил подобно предложение в бъдеще, но не и сега. Знам за техен интерес само от вестниците. Опцията Реал Мадрид не стои пред мен за следващия сезон, защото имам договор до 2010 година с Челси. Аз обичам английския футбол. Освен това Реал има голям треньор като Фабио Капело.”