Президентът на Интер Масимо Морати потвърди своите, както и на Манчестър Юнайтед, най-големи страхове. Босът на „нерадзурите“ разкри, че Пари Сен Жермен решително се намесва в борбата за бразилския талант Лукас Моура с умопомрачителната оферта от 45 милиона евро.

Полузащитникът на „селесао“, който днес ще се изправи срещу Република Корея в полуфиналите на олимпийски турнир, предизвика голям смут в Европа, след като редица водещи клубове го пожелаха в съставите си. Най-настоятелни бяха „червените дяволи“, като последното им предложение бе на стойност 30 милиона евро. Интер също опита отмъкне звездата на Сао Пауло, но към този момент французите излизат на първа линия.

„Ние в никакъв случай не можем да си позволим такава сума“, сподели Морати. „Както и да е, не съжаляваме, че не успяхме с този трансфер, защото цената така или иначе беше висока и по-рано.“

„45-те милиона евро на ПСЖ са напълно нелогични и означават край на играта за нас. ПСЖ започва нова ера, така че те напълно ще реконструират състава. Ако не друго, поне мога да се зарадвам на факта, че спестихме малко пари“, завърши Морати.

Само преди месец парижани платиха повече от 60 милиона евро на Милан за звездното дуо Тиаго Силва – Златан Ибрахимович.