Мениджърът на Съндърланд Дейвид Мойс може да бъде спокоен за бъдещето си дори и отборът му да изпадне от Висшата лига.

Информацията е на BT Sport и едва ли ще зарадва мнозинството фенове на „черните котки“. Според медията Мойс е получи гаранции лично от собственика Елис Шорт, който го уверил, че постът му е сигурен независимо къде ще финишира отборът.

За поредна кампания Съндърланд е замесен здраво в битката на дъното. Понастоящем тимът е последен с 20 точки, като изостава на 2 от 19-ия Мидълзбро, на 4 от 18-ия Хъл Сити и на цели 7 от първия над чертата Суонси Сити.

„Чувствах, че ситуацията е такава още от първия ми ден“, каза Мойс. „Още от началото знаех, че тук трябва да се свърши може би много по-голяма задача, която да отнеме повече време. Когато ти кажат това, искаш да останеш.“

„Говоря си с Елис регулярно. Винаги сме си казвали, че нещата са наред. Знаем какъв е планът. В момента ние изграждаме нещо и се надявам да берем плодовете заедно“, допълни Мойс.

Съндърланд по принцип е един от отборите в английския елит, където мениджърите се задържат най-кратко. Доста от анализаторите на Острова считат, че ако треньорите не се сменяха толкова често, резултатите биха били доста по-добри.