Истинска вълна от недоволство се разля сред феновете на Съндърланд, след като клубът обяви официално, че предприема съкращения. Мнозина от привържениците разчетоха мерките като примирение с мисълта, че „черните котки“ ще загубят мястото си във Висшата лига на Англия.

Към момента отборът заема последното 20-о място с 19 точки, колкото има и предпоследният Кристъл Палас. Първи над чертата е Лестър с 21 пункта, като дори намиращият се на 14-о място Борнемут (26) не може да е съвсем спокоен за съдбата си.

Дейвид Мойс - един от малкото мераклии за среща с президент Тръмп

Днес Съндърланд сюрпризира неприятно привържениците с новината, че редица постове и отдели ще бъдат „консолидирани“, а това ще доведе до“свиване на работната сила в клуба“. Макар че конкретни постове и департаменти не бяха назовани, болшинството фенове смятат, че клубът би трябвало да почне с „главите“ на изпълнителния директор Мартин Бейн и мениджъра Дейвид Мойс.

Малчуганът Брадли дремна в прегръдките на своя герой

В социалните мрежи имаше и недоволни от това, че моментът за поднасянето на тази новина е бил крайно неподходящ предвид успешния „ден на отворените врати“, проведен в понеделник. Тогава невръстни ученици от местните училища получиха шанс да се срещнат лице в лице със своите любимци.

Много въпроси в тази връзка повдигна и пътуването до Ню Йорк, което клубът организира за футболистите миналата седмица с цел сплотяване на колектива.