Милан – Барселона е най-интересният двубой от 1/4-финалите на Шампионската лига, жребият за които беше изтеглен днес в централата на УЕФА в Нион.

Припомняме, че двата тима вече се изправиха един срещу друг в груповата фаза на надпреварата и си вкара общо 9 гола. На 13 септември 2011-а на Камп Ноу двата тима направиха 2:2, като росонерите изравниха с гол на Тиаго Силва в последната минута. В Милано пък Барса би с 3:2 като гост на 23 ноември 2011 година.

Най-голям късмет при тегленето пък изтегли Реал Мадрид, който ще играе срещу голямата изненада в турнира АПОЕЛ Никозия, като на всичкото отгоре реваншът ще бъде на стадион Сантяго Бернабеу.

Другите два сблъсъка на 1/4-финалите са Олимпик Марсилия - Байерн Мюхнен и Бенфика – Челси, като смятаните за фаворити Байерн и Челси ще са гости в първите мачове.

Изтегленият днес в Нион жребий и за полуфиналите пък размина Барса и Реал и единственото място, на което двата тима могат да се срещнат, ще бъде финалът в Мюнхен на 19 май.

Най-вероятно в единия полуфинал ще се срещнат Байерн Мюнхен и Реал Мадрид, а в другия - Челси и победителят от сблъсъка между Барселона и Милан.

Жребият за 1/4-финалите в Шампионската лига:

АПОЕЛ Никозия – Реал Мадрид (на 27 март и 4 април)

Бенфика – Челси (на 27 март и 4 април)

Олимпик Марсилия – Байерн Мюхнен (на 28 март и 3 април)

Милан - Барселона (на 28 март и 3 април)

Жребият за 1/2-финалите в Шампионската лига:

Олимпик Марсилия/Байерн Мюхнен - АПОЕЛ Никозия/Реал Мадрид (на 17 и 25 април)

Бенфика/Челси - Милан/Барселона (на 18 и 24 април)

Финалът на ШЛ ще се играе на стадион Алианц Арена в Мюнхен е на 19 май.