Един от бразилските играчи на Манчестър Юнайтед Андерсон ще бъде изгонен с началото на 2015 г. Халфът има контракт до края на сезона, но ръководството обмисля варианта да го прекрати още през януари. 

Според вестник "Дейли Телеграф", ако през зимния трансферен прозорец не му бъде намерен купувач, договорът му ще бъде прекъснат едностранно. "Червените дяволи" са готови да му платят и неустойка за това. 

Седмичната заплата на Андерсон е 60 хил. паунда и той няма намерение да се отказва от нея. 26-годишният полузащитник ще трябва да вземе 1.4 млн. паунда до края на сезона и от клуба са готови да му ги дадат наведнъж, но вече да не е в клуба. 

Бразилецът твърдо вече не попада в сметките на мениджъра Луис ван Гаал. Холандецът му даде шанс за изява в два мача през този сезон. Това беше при тежкото поражение с 0:4 от МК Донс за Купата на Лигата, както и за 20 минути в срещата с Бърнли от Премиършип. 

От тогава беше пратен в резервния отбор на Юнайтед, но дори и там вече не играе редовно. Интересът към Андерсон към момента е нулев, а и не се очертава да се зароди такъв в близките месеци, така че вероятно ще се стигне до разтрогване на договора му.