Ливърпул спечели с 1:0 кървавото мърсисайдско дерби срещу Евертън от 25-я кръг на Премиършип.

Мачът бе изпъстрен с изключително много грубости и двата отбора завършиха мача в намалени състави.

В 30-та минута Стивън Пиенаар фаулира много грубо Хавиер Масчерано, но му бе спестен червен картон, като южноафриканецът се отърва само с жълт.

Ливърпул остана с човек по-малко на терена в 34-та минута, когато Кириякос влезе грубо в краката на Маруан Фелайни и гръцкият национал бе изгонен с директен червен картон. Съдията обаче спести такъв и на белгиеца, който бе заменен принудително от Микел Артета.

В 45-та минута Стивън Джерард стреля от пряк свободен удар и топката срещна напречната греда.

В последните секунди на допълнителното време на първото полувреме Кейхил можеше да вкара, но ударът му отблизо изкара топката над напречната греда в аут.

Единственият гол в мача падна в 55-та минута, когато Джерард центрира от корнер в наказателното поле на Евертън, където Дирк Каут засече топката с глава и я прати във вратата на Тим Хауърд.

В края на мача се получи ново сбиване между футболистите на двата отбора, като най-дейни бяха Виктор Аничебе и Стивън Джерард, които бяха декорирани в жълто.

Евертън също завърши мача с човек по-малко, след като в петата минута на даденото от съдията продължение на мача Стивън Пиенаар бе изгонен заради спречкване с Джерард.

След тази победа Ливърпул е на четвърто място с актив от 44 точки, а Евертън е на девета позиция с 32 точки.