Ливърпул готви повече от изненадваща оферта за крилото на Евертън Кевин Миралас. Предложението ще постъпи още през януари, информира британският ежедневник „Експрес“.

Белгийският национал наскоро разкри, че може и да напусне „карамелите“, въпреки че е след ключовите фигури в състава на Роберто Мартинес. Бившият играч на Олимпиакос заяви, че има желание отново да вкуси от футбола в Шампионската лига, а подобен сценарий ще е доста трудно осъществим, ако остане на „Гудисън Парк“.

„Не е тайна, че искам да играя в Шампионската лига. В идеалния случай това ще се случи с евертън. Ако обаче се окаже невъзможно по този начин, ще преразгледаме ситуацията“, каза Миралас.

Мартинес със сигурност не иска да се разделя с техничаря, но би предпочел да го продаде, вместо да рискува да го изгуби без пари, ако Миралас откаже нов контракт.

Ливърпул също така ще е най-малко предпочитаната дестинация за продажба от гледна точка на „карамелите“. Ако офертата на „червените“ е достатъчно добра обаче нещата могат да се случат, още повече ако тази вечер тимът на Брендън Роджърс победи Базел и се класира за елиминациите в Шампионската лига.