Мениджърът на Астън Вила Роберто Ди Матео вече огорчи веднъж феновете, като реши да не предлага договор на Стилиян Петров, а сега е на път да вземе второ решение относно състава си, което едва ли ще срещне всеобщо одобрение. Става дума за това, че италианският наставник е готов да даде втори шанс на Габриел Агбонлахор, който се издъни сериозно в края на миналия сезон, донесъл изпадането на клуба от елита.

Бившият английски национал се прояви в крайно негативна светлина извън терена, когато всички привърженици очакваха от него като капитан да бъде лидера на отбора. В деня, когато изпадането на Вила стана окончателно, той бе уловен да гуляе с райски газ в нощно заведение. Заради това поведение Агбонлахор бе отстранен от първия тим и бе пратен да тренира индивидуално.

Въпреки това Роберто Ди Матео възнамерява да предложи на нападателя шанс да изкупи греховете си. „Да, всеки има шанс. Габи е част от групата. Ако е във форма и иска да покаже качествата си, той ще има този шанс.“

Феновете със сигурност ще има свое виждане по въпроса. Те на няколко пъти изтъкнаха, че не желаят повече да виждат футболистите, които не се представиха на ниво през миналия сезон.