Стилиян Петров за първи път говори откровено за провалените му надежди да заиграе отново в Астън Вила.

Както е известно, през лятото Стенли сензационно стартира подготовка с Вила, три години, след като преждевременно прекрати кариерата си заради битката с левкемията.

След като победи болестта, Петров реши на 37 години да поднови футболната си кариера за един последен сезон. Това изглеждаше на път да се случи, но мениджърът на бирмингамци Роберто Ди Матео реши, че бившият капитан на тима няма да му е нужен и не предложи договор на българина.

Пред talkSPORT Стан призна, че е бил много разочарован от решението на Вила и всъщност не е получил обяснение за него. Стилиян сподели още, че е бил готов да играе безплатно за Вила.

"Нямам лоши чувства към тях. Няма да ви лъжа, бях разочарован, че не ми предложиха нищо. Не знам защо не получих оферта. Това не ми беше обяснено", заяви Стилиян.

„Просто продължих, заведох семейството си на ваканция, но не съм бил на стадиона. Болезно е да ги гледаш тази година, болезнено е да ги гледаш последните 4 години . Разочароващо е, но е дълъг път. Трябва да направят мн неща, за да стигнат Премиършип пак.”

Българинът изрази и съжаление от факта, че е бил освободен ненужно рано по време на подготовката. "Дори не исках да получавам пари. Просто исках да завърши кариерата си като футболист."

"Казаха ми много рано. Бях освободен, а можех да направя по-дълга предсезонна подготовка върху всички компоненти. Седнах с Роберто Ди Матео и му благодарих, че ми даде възможността. Стиснахме си ръцете и му пожелах късмет за сезона", допълни Стенли.

"Да си футболист е най-хубавото нещо, опитваш се да направиш име, да си някой. И това бе отнето от мен заради болест, не бе мой избор. Исках да завърша като футболист. Да кажа: Това съм аз, оттеглям се, защото аз искам така.”

„Исках да се боря, да заслужа да се върна. Това беше нова глава, исках да докажа на всички, че мога да се завърна. Исках да завърша предсезонната подготовка. Не губиш футболните способности, става дума за подготовка. Предложиха ми работа в школата, която не желаех. Исках да завърша като футболист."

„Мисля, че можех да помогна на отбора по различен начин. Но новият мениджър иска да изгради своя отбор. Просто мисля, че заслужавах малко повече време. Аз не изпуснах нито една тренировка.”

„Не изпуснах тренировка, не изпуснах бягане. А имаше много бягане, а аз участвах през цялото време. Играх по 45 минути в първите два мача. Не мисля, че съм направил грешно. А с продължение на подготовката щях да стана още по-подготвен, по-здрав, можеше да направя и 4 седмици допълнителни, да играя за резервите.”

Така Вила се отказа от своя бивш капитан, предоставящ услугите си безплатно, а към момента решението изглежда грешно, тъй като тимът е едва на 17-о място в Чемпиъншип със 7 точки от 7 мача.