Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе много щастлив след успеха над Уотфорд с 3:0 като гост на своя тим. Германският наставник сподели, че е горд от 33-те точки, които тимът му акумулира след 13 срещи във Висшата лига през този сезон. Това е най-силното постижение на Ливърпул в ерата на Висшата лига към 13-ия кръг.

„Хубаво е, дори брилянтно. 33 точки, както и головата ни разлика са наистина добри показатели. Харесва ми. В този велик и феноменален отбор, който е разполагал с невероятни състави в миналото, тази група от играчи да постигне това е готино”, сподели Клоп пред репортерите.

„Този успех за нас бе наистина много зрял. Никога не сме контролирали играта така, както го правим сега. Знам, че има хора, които не оценяват някои неща във футбола, но тези игри са ти нужни”, продължи Клоп за съботния успех.

Салах даде тон за успеха на „червените” с деветия си гол през сезона, след като отпразнува гола си така, както го прави защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос.

Именно андалусийският бранител контузи Салах в последния мач между двата тима – във финала за Шампионската лига. Капитанът на Реал е под светлините на прожекторите, след като германското списание Der Spiegel твърди, че е използвал допинг на два пъти през последната година и половина.

„Не видях Салах как празнува, тъй като правих същото по това време. Трудно е да ви обясня колко трудна е подготовката за такъв мач. Зная, че винаги се очаква перфектност, но ние имахме едва една тренировка заедно след паузата за национални отбори. Бразилците ни и Робъртстън се завърнаха в четвъртък. Трябваше да тренираме статичните положения, а ти се нуждаеш от много работа срещу специфичен опонент, какъвто е Уотфорд”, каза още Клоп.

В идния кръг Ливърпул приема Евертън в дербито на Мърсисайд. Преди това отборът на Юрген Клоп ще мери сили с френския шампион Пари Сен Жермен в мач от Шампионската лига.