Ливърпул постигна класически успех при визитата си на Уотфорд с 3:0 в мач от 13-ия кръг на Премиър лийг. И трите попадения за отбора на Юрген Клоп дойдоха през втората част, като резултатът бе откри от Мохамед Салах в 67-ата минута. Трент Александър-Арнолд удвои в 76-ата, а Роберто Фирмино в 89-ата оформи крайният резултат на „Викаридж Роуд”. В 82-ата пък капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън бе изгонен за втори жълт картон след ненужен фаул срещу Етиен Капу. По този начин Ливърпул запази своята втора позиция и продължава гонитбата с Манчестър Сити. "Червените" са с 33 точки, докато "гражданите имат две повече. 

Юрген Клоп разчете на 4-2-3-1 за своя схема край Лондон, като Салах водеше нападението на „червените”, а зад гърба му бяха Мане, Фирмино и Шакири. Джордан Хендерсън си партнира с Вайналдум, като това бе завръщане в титулярния състав, след като лекуваше травма.

Хави Грасия пък стартира с Жерар Делоуфеу и Трой Дийни напред.

Уотфорд стартира повече от силно мача и успя да отбележи гол още във втората минута. Хората на Хави Грасия наказаха груба грешка на Деян Ловрен, който бе излезнал към центъра на терена, по незнайни причини. Трой Дийни пък продължи с гръб към Жерар Деулофеу, който нанесе силен удар, преминавайки под плонжа на Алисон Бекер. Въпреки това при паса на Дийни към испанеца Ван Дайк съумя да изтегли добре и да поправи грешката на колегата си в защита, за да може испанецът да е в нередовна позиция. 

Натискът на „стършелите” продължи, а в 9-ата минута Алисон Бекер пусна по земя към върналия се Роберто Фирмино. Нападателят не овладя добре за качествата си топката, а тя бе атакувана от Докуре. Той някак продължи към Деулофеу, но Ван Дайк се притече да преустанови възможността за тима на Грасия.

Първото опасно положение за тима на Юрген Клоп дойде в 19-ата минута. Джердан Шакири владееше отдясно и центрира към Салах, който сякаш изпреварваше Фостър за високата топка, но в последния момент вратаря отклони в корнер. Последва натиск на Ливърпул, който доведе до силен диагонален шут на Роберто Фирмино, но там отново Фостър улови. В 41-ата Садио Мане бе много близо да открие, но поредна блестяща изява на Фостър доведе до корнер за Ливърпул. След ъгловия удар Салах бе оставен непокрит на разстояние от вратата на Уотфорд. Той стреля с глава, но някак Фостър отново се намеси и отрази.

Втората част Юрген Клоп промени разчета на схемата си, като премина в обичайното 4-3-3. Това обърка доста защитата на Уотфорд, а Ливърпул нацели гредата на опонента след едва шест минути изминали през второто полувреме.  

В 53-ата пък Александър-Арнолд достави отдясно към Фирмино. Бразилецът опита ножично изпълнение, с което не сполучи, а топката продължи към Салах. Египтянинът обаче бе изпреварен от Крейг Каткарт и опасността бе предотвратена. Две по-късно обаче Джонатан Мос спести дузпа за Уотфорд. Андрю Робъртстън  фаулира Уил Хюз в наказателното поле, но реферът прецени, че нарушението не е имало. В 67-ата Ливърпул нанесе своя удар. Роберто Фирмино видя от центъра вляво Садио Мане. Сенегалецът овладя добре топката и центрира към Салах, който стреля веднага с левия крак и прати топката под плонжа на Фостър – 1:0.

Уотфорд бе принуден след пасива си да се отвори, а в 75-ата минута Мариапа фаулира Фирмино в половината на Уотфорд. Последва перфектен пряк свободен удар от Александър-Арнолд, който дублира аванса на Ливърпул.

Въпреки по-сериозния си пасив, Уотфорд продължи да е активен, а в 82-ата минута капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън бе изгонен. Халфът фаулира напълно излишно Етиен Капу, но картонът бе неизбежен и Мос го изгони.

Уотфорд не се възползва от това и вместо да намали резултата, Ливърпул оформи класиката край Лондон в 89-ата минута. Робъртстън проби отляво и пусна навътре към Садио Мане. Той стреля от дузпата, а Фостър изби нависоко. Топката стигна във Фирмино, който отблизо с глава оформи крайният резултат. Това бе и последният интересен момент от мача.

В идния кръг Ливърпул приема Евертън в градско дерби в Англия, докато Уотфорд гостува на Лестър. Преди дербито на Мърсисайд обаче "червените" ги очаква визита на френския шампион - Пари Сен Жермен, като дуелът е от турнира Шампионска лига идната сряда.