Селекционерът на Англия Фабио Капело съжалява, че ветеранът Пол Скоулс отказа да се завърне в тима на трите лъва, защото според италианеца, халфът на Манчестър Юнайтед е можел да промени съдбата на националния отбор, съобщава английската преса.

Капело се опита да върне Скоулс в националния отбор преди Мондиала, но полузащитникът отказа. На Световното първенство Англия отпадна безславно на осминафиналите от Германия след загуба с 1:4 и според италианския спец, присъствието на Скоулс е можело да промени съдбата на тима.

Източник, близък до Капело заяви за „Sunday Mirror”: „Фабио бе много разочарован, че не успя да върне Скоулс в националния отбор. Той смяташе, че неговото присъствие ще му даде много повече опции, особено с проблемите около физическото състояние на Гарет Бари”.

Вчера избухна поредния скандал около Капело, след като негови оценки за представянето на английските национали на Мондиал 2010 бяха публикувани в интернет. Впоследствие стана ясно, че Капело не е знаел, че те ще бъдат публикувани.