Бившият английски национал Пол Скоулс вярва, че тимът на „трите лъва” има сили да триумфира със златните медали на започващото утре световно първенство в ЮАР.

Според полузащитника на Манчестър Юнайтед решаващи ще бъдат контузите в състава на Фабио Капело. Още в първата си тренировка на африканска земя, капитанът на тима Рио Фърдинанд претърпя тежка контузия в коляното и отпадна от сметките. Халфът Гарет Бари също има здравословни проблеми и най-вероятно ще пропусне първия мач в събота.

„Разбира се, че могат да спечелят турнира, ако всичко се развие в тяхна полза. Като за начало трябва всички да са здрави”, коментира 35-годишният Пол Скоулс.

„В отбора на Англия има отлични футболисти, но за да спечелиш световното първенство трябва всички да са здрави и в отлична форма. Момчетата нямаха много късмет преди първия мач, но да се надяваме, че няма да имат повече травми. Има няколко отбора, които могат да извървят целия път до финала и Англия е един от тях”, каза още футболистът на Манчестър Юнайтед.