Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс призна, че е щял да се завърне в националния отбор на Англия, макар да се отказа официално, ако селекционерът Фабио Капело е бил отправил молбата си по-рано. 35-годишният Скоулс за последно игра за страната преди шест години, и отказа на Капело миналия месец.

„Това е голямо решение, и не ми бе оставено достатъчно време да го обмисля, затова реших да не приемам предложението,” сподели халфът. „Ако ме бяха помолили по-рано, може би щях да приема.”

Друг отказал се по-рано – Джейми Карагър – бе убеден от Капело да се завърне и сега е част от състава на Англия за Мондиала. Но Скоулс смята, че няма право на това. „Има футболисти, които през последните две години дадоха всичко от себе си, за да се класира Англия на Световното, докато аз отдавна не съм част от отбора,” казва той.

„Не е въпросът за почивката и моята ваканция, а това, че получих повикване толкова малко преди шампионата, и не исках да отнемам нечие място. Не ми хареса самата мисъл за това,” добави ветеранът, който игра на Мондиалите през 1998 и 2002 година.