Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров заяви, че докато не бъде въведена зимна пауза във Висшата лига, националният отбор на Англия ще има проблеми на международни турнири.

Според българския национал на селекционера Фабио Капело му е много трудно да намира нови играчи, с които да освежи тима си.

„Не бях изненадан от представянето на Англия в ЮАР, защото ако погледнем повечето играчи, те са играли огромно количество мачове”, заяви капитанът на България за нашите съперници в квалификациите за Евро 2012.

„Всяка страна има зимна пауза, това са две или три седмици около Коледа и Нова Година, но по това време в Англия се играят между 11 и 12 мача, което е наистина много тежко. Те са хора. Можете да видите Уейн Рууни и невероятната игра, която показа през сезона, но след това на Мондиала нямаше и следа от тази игра.”

„Предвид огромния брой изиграни мачове, това е нормално. Когато бях Селтик бе изпробван варианта със зимна пауза и това бе страхотно, защото имаше време контузените да се оправят. Ако Англия иска да направи нещо на голям турнир, трябва да помисли как играчите й да са в добра физическа форма и свежи. Вижте колко свежи бяха другите отбори и това не бе изненадващо. Да бъдем честни, Англия изнемогваше”, добави Стилиян Петров.