Селекционерът на Англия Фабио Капело обяви, че е безкрайно мотивиран да заличи спомена за лошото представяне на Мондиал 2010 със силно представяне в кампанията за Евро 2012.

„По-решен съм от всякога да успея с английския отбор”, заяви Капело, след като съставът му отпадна още на осминафиналите на Световното първенство, записвайки само една победа в четири мача и то срещу скромния тим на Словения.

„Много е важно да използваме това разочарование като мотивация за бъдещето и мога да уверя феновете, че сега съм изцяло фокусиран върху европейските квалификации, стартиращи с контролата срещу Унгария през август.”

„Ще гледаме да вкараме нови играчи, за да дадем на тима нова енергия и аз ще използвам моя опит, за да движа Англия напред.

„Изключително горд съм да съм мениджър на Англия, това означава толкова много за мен и аз съм решен да успея”, каза италианският специалист.

Дали Фабио Капело ще успее да промени към по-добро трите лъва ще се види на 3 септември, когато е първият официален мач на тима - островитяните започват квалификациите за Евро 2012 с мач срещу България на Уембли.