Новият старши треньор на Ливърпул Юрген Клоп направи интересно изказване по повод играта на „мърсисайдци”. В шеговит тон германецът заяви, че няма нужда от магия, за да преобрази отбора, който след девет кръга се намира на десето място във Висшата лига.

Според 48-годишния наставник играчите му все още свикват с неговия стил, но много скоро те ще подобрят представянето си. През уикенда Клоп направи своя дебют начело на Ливърпул при равенството 0:0 с Тотнъм.

„Не е нужно да разпръскваме магически прах по играчите, за да играят по-добре. Те са напълно наясно какво трябва да правят на терена. Единственото, на което трябва да наблегнем е създаването на ситуации пред противниковата врата”, коментира Юрген Клоп.

Относно представянето на неговите футболисти при визитата на „Уайт Харт Лейн”, завършила 0:0, мениджърът на „червените” заяви още:

„Не съм сигурен колко мачове сте гледали, в които Адам Лалана се представя по този начин. Познавам го от престоя му в Саутхамптън и смятам, че той може да разкрие още повече. Филипе Коутиньо? Не мислите ли, че той също може да играе по-добре – разбира се, че може. Това важи и за останалите.” /БГНЕС