Ливърпул и Тотнъм направиха равенство – 0:0 при дебюта на новия мениджър на „мърсисайдци“ Юрген Клоп начело на отбора. Ливърпул записа седми мач без загуба във всички турнири, но не успя да победи в първия двубой на германския специалист във Висшата лига.

След добрия старт в първите петнайсетина минути за Ливърпул, Тотнъм имаше повече голови положения до края на първото полувреме, а през втората част и двата тима играха по-предпазливо, като така и не стигнаха до попадение.

И за двата отбора резултатът в срещата от 9-я кръг бе втори пореден хикс във Висшата лига, като тимът на Тотнъм е седми във временното класиране с 14 точки, а Ливърпул е девети с 13 точки в актива си до момента.

Юрген Клоп

източник: БГНЕС

Ливърпул стартира активно и в 10-ата минута гостите можеха да ликуват след удар на Дивок Ориги, който разтресе вратата на Тотнъм, нацелвайки напречната греда. Топката тупна на сантиметри пред голлинията, а резултатът остана 0:0. Малко по-късно Адам Лалана пробва мерника си от средно разстояние, след като бе намерен с хубав пас. Ударът на Лалана обаче нямаше достатъчно сила и не застраши Уго Лорис.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино трябваше да прави принудителна смяна, след като още в осмата минута се контузи Насер Шадли и малко по-късно бе заменен от Клитън Нджие.

Постепенно обаче домакините поеха инициативата и в 28-ата минута бяха близо до попадение. Клинтън Нджие получи топката след грешка на Адам Лалана и отправи чудесен удар, но Симон Миньоле реагира навреме, спаси вратата си и заслужи аплодисментите на Юрген Клоп край тъч линията.

Миньоле затвърди добрите впечатления до момента с ново спасяване в 38-ата минута. Стражът на Ливърпул отрази опасен удар на Хари Кейн, а миг след това и Мамаду Сако имаше решаваща проява при шут на Деле Али, за да не падне гол във вратата на „мърсисайдци“.

До края на първото полувреме има още няколко интересни момента, като в 41-ата минута Кинтън Нджие напредна и стреля, но топката прелетя над гредата, а две по-късно Филипе Коутиньо пък опита силен шут, но Уго Лорис бе на мястото си.

След почивката Ливърпул първи стигна до удобна възможност за откриване на резултата в 55-ата минтуа, но Лукас Лейва не успя да преодолее Уго Лорис. Минута по-късно Кайл Уокър стреля по посока вратата на гостите извън наказателното поле, но право в ръцете на Симон Миньоле.

В 68-ата минута Адам Лалана бе спрян чисто в близост до вратата на Тотнъм, а десет по-късно Димок Ориги получи топката в добра позиция, овладя и стреля, но Лорис отново бе непреодолим.

Последният шанс за нещо повече от точка за Ливърпул бе в 89-ата минута, когато Емре Джан стреля опасно, но вляво от врата на домакините и в крайна сметка резултатът остана 0:0 в двубоя от 9-я кръг на Висшата лига.