Бившият английски национал Ашли Коул не е променил негативното си отношение към Арсенал. Заради липсата на уважение, която според него са проявили от клуба, сега той продължава да им се смее заради несгодите.

Коул е продукт на младежката академия на „топчиите“ и много бързо се наложи като титулярен ляв бек след пробива си в мъжкия отбор. С него в редиците Арсенал спечели 2 титли на Висшата лига, но впоследствие отношенията между него и клуба се влошиха. Стигна се дотам, че Коул премина в градския съперник Челси, който му предложи двойна заплата на тази, която Арсенал бе готов да му плаща по силата нов договор. Вече като футболист на „сините“ англичанинът спечели Шампионската лига и Лига Европа и твърди, че той се е смял последен.

„Ако трябва да съм честен, все още си мисля за тези събития и до днес“, призна 36-годишният бранител на Лос Анджелис Галакси. „Много се смея. Имах богата история в Арсенал и мисля, че начинът по който си тръгнах, не беше хубав, ала и те показаха липса на уважение към мен.“

„Мисля, че и аз имам вина. Може би направих нещата по грешния начин. Когато обаче погледна назад, смятам, че там имаше доста замесени, които също носят своята отговорност. Всичко обаче е в миналото, минаха вече 10 години. Прекарах страхотни години в Арсенал, липсват ми тогавашните играчи, но продължих напред и спечелих всички възможни трофеи. Не бих казал, че съжалявам, че си тръгнах“, добави Коул.