Трудно е да се повярва колко бързо Хонас Гутиерес се върна към футбола, след като бе диагностициран с рак на тестисите, пише Nottingham Post. Полузащитникът на Нюкасъл претърпя операция през септември, но вече бе на терена в мача на младежите на тима срещу Уест Хем.

Нещо подобно се случи и със Стилиян Петров, който също отново играе футбол. Бившият капитан на Астън Вила страдаше от левкемия, припомня изданието.

Добре, тимът за който сега играе не е бирмингамският или Селтик, но е страхотно да видим как двама мъже, отново се наслаждават на играта, с която ги познаваме.

Колко чудесно е това? Футболистите от най-високото ниво притежават богатство отвъд най-смелите мечти на средностатистическия човек, но всичките пари на света не могат да ти гарантират здраве.

Междувременно стана ясно, че бившият играч на Астън Вила Лий Хендри ще стане част от лондонския маратон през 2015 година, след като е бил вдъхновен от Стилиян Петров за благотворителна инициатива за страдащите от левкемия, по време на благотворителна вечеря през октомври.

„Надявам се, че феновете на всички клубове ще се обединят и ще застанат зад мен, за да допринесем за събирането на много пари за благотворителност, защото знам, че това директно ще помогне на пациентите, които се борят с тази ужасна болест“, сподели Лий Хендри.