Отказалият се от професионалния футбол голям български играч Стилиян Петров започва да се чувства все по-добре. Той вече е в края на лечението си от левкемия и от началото на следващата година ще може да бъде обявен официално за излекуван. 

За да поддържа формата и духа си сега той играе в Неделната лига в Англия. И това явно му се отразява все по-добре, защото Стенли твърди, че преживяванията тук му помагат да се чувства отново като младо момче. 

"Беше очевидно, че трябва да спра с футбола заради болестта си. Но сега съм щастлив, защото все едно тепърва започвам да играя футбол. Сега отивам в съблекалнята, чистя обувките си, подготвям се."

"Чувствам се точно така, както като бях малко момче. Тогава баща ми никога не ме пускаше на тренировка, без да съм си изчистил обувките. Като бях в Премиършип, бях малко разглезен, защото там други се грижат за теб и се заемат с тази работа. Но тук се връщам към младежките си години", сподели Петров пред "Скай Спортс". 

С все по-голямо удоволствие и хъс той говори и за играта с останалите си съотборници в Уичъл Уондърърс. Въпреки че качеството на футбола там не е особено високо, той се забавлява и се надява да става още по-добър. 

"През последните няколко месеца работих доста във фитнеса. Все още имам докосването на професионален футболист, но тялото ми не е достатъчно добре тренирано все още. Затова работя върху формата си и знам, че като се излекувам напълно, ще ставам още по-добър и по-силен."

"Признавам си, че ми липсва всичко около футбола, но и няма как да е иначе, след като толкова години си играл на най-високо ниво. Все пак хубавото е, че идват тук да ни гледат хора и чувството се връща", сподели Петров пред авторитетната английска телевизия.