В следващите две седмици полузащитникът на Нюкасъл Хонас Гутиерес може да направи емоционално завръщане в отбора. Мениджърът на „свраките“ Алън Пардю разкри това и обеща, че ще постави преборилия се с рака футболист при равни начала с останалите му колеги.

31-годишният аржентинец успя да се пребори с коварното заболяване, като се наложи да премахне единият си тестис, а миналият месец приключи успешно химиотерапията в своята родина.

Гутиерес, който не е играл за Нюкасъл от 12 месеца, ще получи възможност да защити реномето си и да се бори за титулярно място. „Хонас е един от тези хора, които оживяват тренировъчното игрище само с присъствието си. Разбира се, с факта, че пребори болестта си, ефектът ще бъде дори по-голям“, смята Пардю.

„Много сме доволни, че той се върна при нас. В момента все още с припомня какво е да играеш футбол. Още не работи много с топката, но ми изглежда в добра форма. Дано до две-три седмици да се върне в отбора и да ни помогне“, каза мениджърът на „свраките“.

„Той няма търпение да се върне сред нас и да си заслужи правото да играе в първия отбор. Като всеки играч, аз ще му дам равен старт с останалите. Оттам нататък зависи от него.“

„Знам едно нещо: ще бъде емоционално за него и за нас, когато той се върне в игра. Всички очакваме този момент“, завърши Пардю