Отборът на Ливърпул записа солидна победа с 2:0 срещу Болтън Уондърърс в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Спечелените три точки могат да се окажат с изключителна важност за състава на Рафаел Бенитес предвид грешната стъпка, която направи Тотнъм срещу Бирмингам и борбата на двата тима за четвъртото място. „Шпорите” допуснаха изравняване в последните секунди на двубоя, което позволи на „червените” да скъсят преднината на лондончани на една точка.

Двубоят на „Анфийлд” започна нервно за домакините, които в първите минути действаха прибързано и трудно успяваха да затруднят стража на Болтън Юси Яаскелайнен. От своя страна футболистите на гостите контраатакуваха опасно и можеха да излязат напред в резултата в 24-ата минута, когато Лий направи страхотен пробив, преодолявайки цялата отбрана на „червените” и стреля, но ударът му бе избит от голлинията от Кириякос.

Постепенно Ливърпул започна да действа с повече самочувствие и резултатът дойде в 37-ата минута на срещата. След поредното включване на Емилиано Инсуа по левия фланг, топката бе центрирана към далечната греда, където Акуилани намери Дирк Каут, а холандецът не сгреши от близко разстояние.

През втората част домакините тотално обезличиха своя противник и заслужено стигнаха до победата. Успехът за възпитаниците на Рафа Бенитес можеше да бъде далеч по изразителна, ако не бяха фрапантните пропуски на младия нападател Давид Нгог и влезлият като смяна Лукаш Леива. Все пак „червените” стигнаха до нов гол в мрежата на Болтън, макар и с голяма доза късмет. При една от поредните атаки на „червените” топката попадна в Инсуа, който стреля от около 25 метра, коженото кълбо срещна крака на Кевин Дейвис и влезе неспасяемо в долния десен ъгъл на Яаскелайнен.

Това бе шести пореден мач без загуба за мърсисайдци във Висшата лига, като в това число, „червените” записаха и четвърти двубой без допуснат гол. Със спечелените три точки Ливърпул вече има 41, една по-малко от четвъртия Тотнъм Хотспър.

Тимът на Астън Вила, който също е в борбата за четвъртото място, спечели гостуването си на Фулъм с 0:2. Хъл Сити и Уулвърхемптън не излъчиха победител, завършвайки 2:2. Равенство се получи и в срещата Уест Хем – Блекбърн, където двата тима не успяха да си отбележат. Евертън пък взе трите точки при визитата си на Уигън Атлетик.