Националният селекционер на Уелс Гари Спийд заяви в последното си интервю, преди да сложи край на живота си, че съпругата му и двете му деца означават всичко за него. 42-годишният специалист бе категоричен, че цени много повече семейството си, отколкото всички медали и успехи като футболист.

„Нещата, които ценя най-много, не са материални. Аз дори не знам къде е медалът ми, който спечелих с Лийдс. Бих казал семейството – те означават всичко за мен”, бе едно от последните признания на специалиста.

В друго интервю, помолен да се опише, Гари Спийд каза: „Три думи, които ме характеризират… трудолюбив, честен, самокритичен.”

Всички тези публикации в английската преса идват, след като се появиха слухове и догатки, че заради добре развиващия се в професионални отношение Спийд, е решил да сложи край на живота си заради семеен проблем. Полицията води разследване и какво се е случило на официалната вечеря, дадена в дома на специалиста, вечерта преди смъртта му.

Семейството на Гари Спийд твърди, че той не е бил депресиран. 18 часа преди смъртта му, зрителите имаха възможност да се убедят в това, след като Спийд бе гост в BBC и прояви типичното си чувство за хумор.