Футболният свят е съкрушен, след като научи новината за смъртта на селекционера на Уелс Гари Спийд. Редица футболисти, приятели, бивши съотборници и специалисти изказаха съболезнованията си към семейството на Спийд чрез социалната мрежа Twitter.

В събота Спийд е бил гост на футболно предаване по BBC, a водещият Дан Уолкър написа: „Шокиран съм от новината за смъртта на Гари Спийд. Бях с него през по-голямата част от вчерашния ден. Наистина не мога да повярвам. Мислите ми са с него.”

Майкъл Оуен, който е съсед на Спийд, описа новината като „трагедия”. „Просто не мога да повярвам на новината за Гари Спийд. Ние се поздравихме преди няколко дни като оставяхме нашите деца на училище. Аз съм вцепенен. Той умря на 42 години. Толкова тъжно. Той живееше близо до мен и ние познаваме неговото семейство. Той оставя двама сина. Трагедия.”

Бившият съотборник на Спийд в националния отбор на Уелс Роби Савидж, който в момента участва в музикално шоу, написа: „Светът загуби велик човек като Гари Спийд. Съкрушен съм, вчера говорих с него сутринта. Защо! Защо. Защо !! Ще ми липсва толкова много.”

„Той дойде да гледа преди 3-4 седмици и аз му ‘дадох пет’ на предния ред. Той обичаше шоуто, той обичаше живота, той обичаше семейството си. Съкрушен съм. Вчера се смяхме заедно по телефона, говорихме за футбол и танци, той бе страхотен съотборник и страхотен приятел”, допълни Савидж.

Настоящият капитан на Уелс Аарън Рамзи пък сподели: „Разбрах за трагичната новина тази сутрин. Да кажа, че съм съкрушен ще е малко. Моите мисли и молитви са със семейството и приятелите на Гари. Днес светът загуби велик футболен мениджър, но още по-тъжно – велик човек. Той ще липсва на всички.”

Още стотици хора се присъединиха към съболезнованията към Спийд и споделиха, колко прекрасен човек е бил уелсеца.