Тялото на селекционера на Уелс Гари Спийд е било открито от съпругата му Луис, пишат днешните издания на Острова. Половинката на специалиста го е открила в общия им дом вчера, рано сутринта.

Цялата футболна общественост бе потресена от новината за кончината на Гари Спийд, който реши да сложи край на живота си.

Играчи, бивши звезди, приятели и фенове изразиха своите съболезнования на семейството на 42-годишния треньор, който часове преди фаталния час се е смял и забавлявал в телевизионно шоу на ВВС. Играчите на Лийдс, Евертън, Нюкасъл и Болтън също отдадоха почит на Гари Спийд.

Селекционерът е бил намерен обесен в дома си в Хънтингтън, Чешир, от съпругата си Луис в 7 часа сутринта. От полицията вече съобщиха, че няма съмнения около самоубийството му.

Гари Спийд се пренесе във впечатляващото си жилище, оградено от голямо поле, преди три години заедно с Луис и двамата им сина, които сега са на 13 и 14 години.

Само шест часа след откриването на безжизненото му тяло, линейка напусна имението следвана от полицейски автомобил.

Гари Спийд пое националния отбор на Уелс през миналия декември. Последният му мач бе приятелската среща с Норвегия (4:1) на 12 ноември.