Полузащитникът на Манчестър Сити Гарет Бари разкри, че Фабио Капело държи на стриктна дисциплина в националния отбор на Англия и тези, които направят грешка в повечето случай повече не я повтарят и играчите на трите лъва имат страх от италианеца.

„Правилата не бяха нарушавани само веднъж, случи се втори, трети път и на Капело му дойде до гуша. И преди, и сега играчите са опитвали да се измъкват, но вярвайте ми, не ви трябва да се закачате с този мениджър”, каза Бари.

„Той е представен в пресата като силен човек, тип-диктатор. Той може да бъде суров, но да ви кажа истината, това е така, заради неговата мания по детайлите. Има този тип страх, когато той влезе в стаята.”

„Ако нещо не е наред, ще бъдат казани сурови думи. Ако Фабио види нещо, което не му харесва, той ще го спре веднага. Той не е от този тип хора, които сядат и говорят с теб. На тренировката, когато се разтягаме, той сяда при нас за минута-две, говори с теб за клуба ти, за мачовете...”

„Не мога да се сетя дали ми е казвал нещо хубаво. Дали сме се здрависвали, може би. От първия мач обаче, той ни накара да си повярваме. Той видя, че бяхме загубили вяра. Ние вече смятаме, че можем да бием най-добрите. Той се опита да вкара точно това в главите ни”, заяви Гарет Бари.