Треньорът на Аякс Амстердам Роналд Де Бур изрази след равенството 2:2 като гост на Манчестър Сити съжаление, че тимът му пропусна да спечели в Англия, след като поведе с 2:0 с два бързи гола на Сим де Йонг.

„Преди да започне срещата ние щяхме да се съгласим на 2:2 тук, но след мача имах чувството, че играчите наистина са разочаровани от резултата“, каза Де Бур.

„Можехме да отстраним Манчестър Сити. Това е добър знак - че футболистите бяха ядосани от резултата. Можехме да направим гигантска стъпка напред.“

„Те вкараха втория си гол от нищото и това беше голямо разочарование за нас, но когато играеш тук, знаеш, че ще бъде трудно.“

„Нашата цел е да продължим в Шампионската лига и въпреки че Борусия Дортмунд е много силен, ние доказахме там, че сме способни да играем добър футбол“, обяви наставникът на Аякс.

Два кръга преди края на груповата фаза тимът от Амстердам е трети в Група D, като изостава на 4 точки от лидера Борусия и на 3 от втория Реал Мадрид, а в следващия си мач посреща Дортмунд в Холандия.