Отборът на Челси отново оглави временното класиране във Висшата лига. Възпитаниците на Карло Анчелоти не срещнаха никаква съпротива от градския си съперник Тотнъм Хотспър и вкараха три безответни гола в мрежата на „шпорите”. Така „сините” от „Стамфорд Бридж” събраха 18 точки от толкова възможни и до този момент са единственият тим в английския шампионат с пълен актив.

За кратко на върха в класирането бе тимът на Манчестър Юнайтед, който по-рано днес победи Манчестър Сити с 4:3 в един луд мач на „Олд Трафорд”.

Жозе Босингва натресе гредата на вратата на Тотнъм преди Ашли Коул да даде преднина на своя тим. Коул се възползва прекрасно от пас на Дидие Дрогба на далечната греда.

Гостите от Тотнъм също имаха своя шанс, но главният арбитър на мача подмина положение за дузпа, когато Рикардо Карвальо действа непозволено срещу нападателя Роби Кийн.

През второто полувреме Михаел Балак увеличи преднината на Челси, с което до голяма степен предреши крайния изход на срещата, преди Дидие Дрогба да оформи крайния резултат в мача в 63-ата минута.