Челси прекъсна традицията си да бие във Висшата лига с по 6:0 и победи у дома Стоук Сити с едва 2:0 в среща от третия кръг на английското първенство.

Шампионите продължават да бъдат единствения отбор в Премиършип, който е с пълен актив от 9 точки в първите си три срещи от новата кампания на Острова.

Сините от Лондон получиха право да изпълнят дузпа още в 11-ата минута на мача за нарушение на Райън Шоукрос срещу Флоран Малуда в пеналта, но вратарят Томас Сьоренсен улови удара на Франк Лампард от бялата точка.

Челси все пак стигна до гол преди почивката. В 32-ата минута капитанът Джон Тери проби и намери Малуда, който с удар покрай Малуда прати топката в мрежата.

Резултатът се запази 1:0 до 77-ата минута, когато домакините получиха втора дузпа в мача за фаул на вратаря Сьоренсен срещу Никола Анелка, като Дидие Дрогба реализира 11-метровия наказателен удар.

В друга среща от Висшата лига Тотнъм изненадващо загуби с 0:1 от Уигън с гол на Уго Родайега, а Блекпул, за който цял мач игра Елиот Гранден, и Фулъм направи равенство 2:2.

В среща с 12 жълти картона и нито един червен Уулвърхемптън и Нюкасъл завършиха при хикс 1:1, а по-рано днес Арсенал победи като гост Блекбърн с 2:1.

От 19:30 часа Манчестър Юнайтед с Димитър Бербатов в титулярния състав посреща на своя Олд Трафорд Уест Хем Юнайтед.