Димитър Бербатов изигра изключително силен мач за своя Манчестър Юнайтед при успеха с 3:0 над Уест Хем в мача от 3-ия кръг във Висшата лига. На „Олд Трафорд” пред близо 72 000 зрители, българинът водеше „червените дяволи” като истински диригент, a подпечата силното си представяне и с невероятен гол.

Бербатов остана на терена до 74-та минута, когато под аплодисментите на пълните трибуни, бе заменен от Майкъл Оуен. Пет минути по-рано българинът вкара със странична ножица, удар, който се превръща в марков за бившия национал. Другите две попадения за Юнайтед бяха дело на Уейн Рууни от дузпа (33’) и Луиш Нани (55’).

Бербо бе в основната на всичко по-интересно, което домакините създадоха пред вратата на „чуковете”. Българинът не спря да се бори за всяка топка, и постоянно захранваше съотборниците си с извеждащи пасове. Благоевградчанинът дирижираше играта на „червените дяволи”, като на няколко пъти пусна изключително тънки пасове и направи класни трикови отигравания. След сваляне с петичка в 24-та минута, топката отиде при Нани, който стреля, а ударът му в крайна сметка се отби от напречната греда.

Като партньор на Бербатов, в атака на Юнайтед се завърна Уейн Рууни. Английският национал започва да намира предишната си форма. Той бе изключително надъхан срещу лондончани, като успя да се разпише в двубоя за 1:0 в 33-та минута от дузпа. Малко преди това Райън Гигс бе повален в наказателното поле на гостите. Това бе и първи гол за Рууни от март насам.

Второто попадение падна след почивката. В 50-та минута Нани проби самостоятелно през центъра на отбраната на Уест Хем и с плътен удар от зоната на дузпа вкара за 2:0.

Крайният резултат оформи Бербатов в 69-та минута. Нани пое в наказателното поле, хвърли към далечната греда, където българинът с хубав ножичен удар вкара за 3:0. В радостта си Бербо свали фланелката си, за което получи и жълт картон.

Пет минути по-късно сър Алекс Фъргюсън извърши тройна смяна, като на мястото на Джони Еванс, Пол Скоулс и Бербатов, се появиха Крис Смолинг, Майкъл Карик и Майкъл Оуен. Въпреки свежите сили, „червените дяволи” не успяха да направят победата си още по-убедителна.

След успеха Манчестър Юнайтед заема 3-то място с актив от 7 точки. Воденият от Аврам Грант Уест Хем пък е на последната 20-та позиция с 0 точки.