Арсенал излезе начело в Премиършип, макар и може би само за няколко часа, след като победи с 2:1 Блекбърн в мач от третия кръг на английския шампионат. „Артилеристите” вече са със 7 точки на върха, а с точка по-малко е Челси, който играе със Стоук по-късно днес.

Мачът бе изключително двуостър, като до края Блекбърн можеше да измъкне поне точката от своя съперник, на който през последните години успява да създаде доста трудности, поне на собствения си стадион.

Капитанът на „артилеристите” Сеск Фабрегас спаси своите от гол още в началото на мача, след като изчисти с глава от голлинията отправена към мрежата топка. Малко след това обаче Арсенал излезе напред в резултата. В 20-та минута Тио Уолкът получи топката от Ван Перси на границата на наказателното поле и проби съперника, като с мощен удар стреля в далечния ъгъл.

Само шест минути по-късно обаче домакините стигнаха до изравнително попадение. Сенегалският гол за Блекбърн дойде след като двамата играчи Диуф изработиха попадението. Ел-Хаджи направи хубав рейд отляво, стигна до наказателното поле, където топката бе засечена от Маме, който я прати право в мрежата за 1:1.

В 34-та минута Арсен Венгер получи поредната лоша новина, след като се наложи Робин ван Перси да бъде заменен от Маруан Шамах, заради травма на холандеца.

В 51-та минута „артилеристите” отново излязоха напред, а попадението донесе и трите точки за гостите.

Бакари Саня центрира отдясно, Сеск Фабрегас стреля, топката се отби, отскочи към Андрей Аршавин, който само това чакаше и заши кълбото в далечния ъгъл за крайното 2:1.

До края на мача Блекбърн имаше също няколко добри възможности да стигне поне до точката, но така и не съумя да преодолее защитата на Арсенал.