Челси победи с минималното 1:0 при гостуването си Апоел Никозия в мач от група D на Шампионската лига, а Порто надделя с 2:0 срещу Атлетико в другия мач от групата.

Челси започна много силно при гостуването си на Апоел Никозия, като само в първите 15 минути създаде пет опасни положения пред вратата на домакините.

Лондончани поведоха в резултата в 18-та минута, когато Белети направи добър пробив, след което намери в наказателното поле на Апоел Никола Анелка, който с премерен шут прати топката в мрежата на Чиотис.

До края на полувремето футболистите на Апоел изравниха играта и създадоха няколко опасности пред Петър Чех, които обаче не доведоха до гол.

През второто полувреме Челси продължи да контролира мача, като пред домакините се откриха малко възможности и те така и не стигнаха до изравнителен гол.

Черната серия за Атлетико Мадрид продължи, след като „дюшекчиите” загубиха с 0:2 при гостуването си на Порто.

Мачът бе много отворен и положенията пред двете врати бяха много. Старши треньорът на Атлетико Мадрид Абел Ресино трябваше да направи принудителна смяна на вратарите в 26-та минута и на мястото на Роберто в игра се появи Де Геа.

Порто поведе в резултата в 75-та минута, когато Хълк изведе в добра позиция Фалкао, който нямаше проблеми да преодолее Де Геа за 1:0.

Второто попадение за португалския шампион падна в 82-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Атлетико Бруно Алвеш продължи топката към Роландо, който бе оставен на празна врата и не пропусна да се разпише.

Челси води в групата с 6 точки, Порто е с 3, а Апоел и Атлетико Мадрид са с по 1.