Президентът на Ливърпул Мартин Броутън потвърди, че все още има реален шанс клубът да попадне под администрация и от актива му в първенството да бъдат отнети девет точки. Това ще се случи, ако клубът загуби делото срещу собствениците Том Хикс и Джилет, което ще се гледа във Върховния съд във вторник.

Основният кредитор на „червените” – „Кралската банка на Шотландия” е поставил срок до 15 октомври, в който клубът трябва да плати 280 млн. паунда. В Противен случай, мърсисайдци ще бъдат поставени под администрация.

„Да, това наистина може да се случи. Именно затова е важно да вземем решение във вторник и да приемем едно от двете предложения за продажба. Резултатът с администрацията е много вероятен, ако не направим това”, изрази опасенията си Броутън.

Президентът на „червените” все пак изрази надежда, че решението на съда ще бъде в полза на клуба и офертата на „Ню Инглънд Спортс Венчърс” ще бъде обявена за валидна.

„С приближаването на делото, администрацията не може да бъде отхвърлена. Това не е неизбежно, но не искам да определям възможностите в проценти. Именно заради това отиваме в съда, за да изясним нашата позиция. Трябва да спечелим в съда и ние ще го направим”, каза още Броутън.