Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън изрази надежда, че смяната на собствениците на клуба ще стане възможно най-скоро.

Специалистът приветства новината, че бордът на директорите на „червените” е постигнал споразумение за продажбата на клуба на „Ню Инглънд Спортс Венчър” (NESV), собствениците на Бостън Ред Сокс. Според медиите на Острова, цената на сделката ще е около 300 милиона лири.

Настоящите съ-собственици от „Анфийлд” Том Хикс и Джордж Жилет обаче не желаят да се дадат без бой, като ще оспорват в съда осъществяването на продажбата.

Ходжсън, който получи уверение, че ще остане начело на тима и при новите собственици, заяви, че се надява сделката да се осъществи възможно най-бързо.

„Това са много позитивни новини и съм щастлив, разбира се. От много време се подготвят нещата и знам, че на хората от борда им беше много трудно да осъществят всичко”, коментира мениджърът на Ливърпул пред официалната страница на клуба.

„Със сигурност настоящите собственици имаха други идеи за продажбата на отбора, и това не улесни борда. Но все пак съм много щастлив, че сделката по всяка вероятност ще я бъде”, коментира още Рой Ходжсън.