Шефовете на Премиършип може да одобри продажбата на Ливърпул още в петък, след като бордът на мърсисайдци обяви плановете си за продажба на клуба за 300 милиона паунда.

Основната пречка за продажбата обаче може да бъде правния спор, който се заражда между американските собственици Том Хикс и Джордж Жилет и бордът, но много важна част от евентуална сделка е и одобряването на продажбата от страна на лигата.

"Ние можем да потвърдим, че Ливърпул ФК извести Висшата лига за плановете си за промяна на собствеността, така че бордът на лигата ще се събере в петък, 8 октомври, за да обсъди въпроса и така продажбата да може да продължи", се казва в изявление на лигата.

Според правилата, които бяха въведени този сезон, лигата трябва да направи проверка на вероятните нови собственици на даден тим, като освен това ще бъдат проверени доказателства за финансовото им състояние и техния бизнес-план.

Президентът на Ливърпул Мартин Браутън заяви по-рано днес, че ръководството е приело оферта за продажба на отбора от страна на компанията "Ню Инглънд Спортс Венчърс", но Тим и Хикс искат много по-голяма сума за клуба.