Тимът на Бирмингам е готов да предложи нов контракт на мениджъра Алекс Маклийш, след като собственикът на отбора Карсън Йенг и президентът Питър Пану се завърнат от Мондиал 2010 в Южна Африка.

Двамата наблюдават края на Световното първенство, но освен това ще обсъдят новия договор на Маклийш. Бившият наставник на Шотландия каза ясно, че иска да разбере бъдещето си скоро, за да успокои потенциалните трансферни цели на бирмингамци, че ще остане в клуба.

„Водихме разговори с Алекс и представителя му” - сподели Пану - „Агентът му ни каза какво иска и ние отговорихме, че ще проучим условията. Ще говоря с Карсън Йенг, преди да предложим нов договор на Алекс.”

„Офертата за него ще е подобрена и ще му я представим, след като говоря с Карсън в Южна Африка. Дали Алекс ще приеме или не, това си остават спекулации, така че няма смисъл да говорим за това. Не искаме хората да мислят, че не желаем Алекс да остане, просто не смятаме, че аз и Карсън трябва да изглеждаме под напрежение. Алекс е нашият мениджър, планираме нещата за новия сезон и не виждам никакви проблеми”, добави Пану.

„Адвокатът ми видя Питър преди две седмици. Те преговаряха. Оставихме Питър и ръководството да ни потърсят и сега чакаме решението”, заяви самият Маклийш.