Отборът на Бирмингам може да продължи да мечтае за Зона Европа, след като в отложен мач от 22-я кръг на Премиършип победи като гост Портсмут с 2:1. Във временното класиране Бирмингам заема 8-та позиция в подреждането на Англия с 43 точки, точно след Астън Вила, който обаче е с два мача по-малко.

Тимът, воден от Аврам Грант, пък упорито се запъти към Чемпиъншип, след като трайно се настани на последната позиция в класирането.

Бирмингам си осигури комфортна преднина от 2:0 още преди почивката с два гола на Жером (16-та и 42-та минута). В самия край на мача Нванко Кану реализира почетното попадение за Портсмут.

В друг отложен мач от 21-я кръг на английската Висша лига Съндърланд се наложи с категоричното 4:0 над Болтън. Първото попадение дойде още в първата минута, дело на Кемпбъл, след него с хеттрик за успеха се разписа Дарън Бент. Третият гол в мача и втори за нападателя падна от дузпа. Заради това нарушение в наказателното поле, Рикетс получи втори жълт картон и остави своите в още по-сложна ситуация.

Така след трите спечелени точки Съндърланд заема 13-а позиция с 30 точки.