Белгийската футболна асоциация поиска от ФИФА на накаже Маруан Фелайни като му забрани да играе през уикенда за клубния си тим Евертън. Полузащитникът игра миналата събота срещу Турция, но след това се оправда с наложителна операция на мъдрец и напусна лагера на белгийците. Според Фелайни, той е имал уговорка с Евертън да се подложи на интервенцията през седмицата, за да е готов за мача с Уулвърхемптън.

От Белгия обаче твърдят, че не знаят нищо по въпроса и настояват ФИФА да наложи санкцията, записана за подобни случаи. Правилото гласи, че ако футболист пропусне мач на националния си отбор без разрешение, няма право да играе в следващите пет дни.

„Фелайни е в групата за мача с Естония. Ако реши да не идва, знае какви ще са последствията,” заяви генералният директор на белгийската асоциация Жан-Мари Филип. „Дик Адвокаат иска всички правила да се спазват стриктно, затова Маруан може да не играе през уикенда за Евертън. Знам, че двамата са си говорили, но не знам за какво.”

От Евертън обаче настояват, че халфът им трябва за двубоя с Уулвс, и твърдят, че в Белгия са знаели за операцията. „Ние пуснахме Маруан за двата мача, и така спазихме нашите задължения,” обясни говорителят на „карамелите” Иън Рос. „Той имаше уговорка с треньора си в националния, че ако играе в събота, ще може да отсъства в сряда. Но това е въпрос на лична договорка. Евертън няма вина и според нас няма причина той да не играе срещу Уулвърхемптън.”