Дейвид Бекъм все още е най-добре печелещият футболист в света, показва класация на списание "Форбс". За година 35-годишният Бекъм, който е футболист на американския Лос Анджелис Галакси, е получил 40 милиона долара. Част от тези средства са от реклами и спонсорски договори - от "Адидас", "Джорджо Армани", "Моторола". Очаква се обаче, заради контузията на Бекъм, и пропускането на Световното първенство през лятото, интересът към него като рекламно лице да спадне, а с това и приходите му за 2010 година.

На второ място в класацията за тази година е португалският футболист Кристиано Роналдо. Според "Форбс" той е спечелил 30 милиона долара за една година. Роналдо също има договор за реклама с "Армани", както Дейвид Бекъм, а освен това с "Найк" и "Кока-Кола".

Трети в подреждането е съотборникът на Роналдо в Реал Мадрид – Кака. Бразилецът прибира по около 25 милиона на година. Неговите основни спонсори са „Армани” и „Адидас”.

Четвърти е Роналдиньо, също с 25 милиона годишно, следван от Тиери Анри (24 милиона), Лионел Меси (20 млн.), Франк Лампард (17 млн.), Джон Тери (16 млн.), Златан Ибрахимович (16 млн.) и Стивън Джерард (15 млн.).

Най-скъпите отбори според „Форбс” пък са Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Арсенал, същите три както миналата година.