Астън Вила победи като гост Бърнли с 2:1 в първия двубоя за 2020 година във Висшата лига. "Бирмингамци" откриха резултата в 28-ата минута, когато точен бе Уесли. Гостите удвоиха преднината си в 41-ата с гол на капитана Джак Грийлиш. През втората част Бърнли заигра по-офанзивно, но силите им стигнаха само до почетно попадение дело на Крис Уудс десет минути преди края на срещата.

Астън Вила започна срещата по-агресивно и в 12-ата минута Джак Грийлиш отбеляза попадение, но след разглеждане на ситуацията с ВАР, то бе отменено, заради засада в ситуацията на Уесли. Играта на гостите продължи да бъде по-активна и в 20-ата минута Поуп се намеси решително след удар на Уесли. Веднага след тази ситуация стражът на домакините отрази и опасен удар на Дъглас Руис.

Така се стигна до 28-ата минута, когато Вила откри. СЛед отлична контраатака Грийлиш и Уесли комбинираха в наказателното поле, след което нападателя овладя на гърди и с удар от въздуха реализира. Домакините не можаха да отговорят на агресивната игра на "бирмингамци" и това доведе до втори гол за Астън Вила. В 41-ата минута Грилиш нагласи топката на удобния си десен крак и с удар в горния ъгъл реализира.

На почивката мениджърът на Бърнли Шон Дайш направи двойна смяна, за да засили офанзивната си мощ. Постепенно домакините заиграха по-агресивно, но липсваха положенията пред Том Хийтън. В 49-ата минута резервата Джей Родригес направи по-трудното и отблизо стреля в аут. Астън Вила предприе по-дефанзивна тактика и отстъпи контрола на топката. Това доведе и до гол за Бърнли. Десет минути преди края на срещата Крис Ууд отблизо реализира с глава. В заключителните минути на мача вратарят на Астън Вила Том Хийтън получи контузия и бе заменен от резервния страж Нийланд.

Астън Вила все пак успя да запази преднината си, въпреки по-добрата игра на Бърнли през втората част. Това беше и първа победа за "бирмингамци" на "Търф Мор" от 1936 година.

 

СЪСТАВИТЕ:

БЪРНЛИ: Поуп, Бардсли, Тарковски, Мий, Ч. Тейлър, Брейди, Уестууд, Корк, МакНийл, Ууд, Барнс

АСТЪН ВИЛА: Хийтън, Конса, Мингс, Хаус, Жилбер, Луис, Накамба, Н. Тейлър, Трезеге, Грийлиш, Уесли