Нападателят на Арсенал Тиери Анри смята, че клубът му се нуждае от повече опитни играчи в състава, за да може да се бори с Манчестър Юнайтед и Челси, а не да завършва сезона зад лидерите.

29-годишният французин отказа да обсъжда слуховете, че скоро може да напусне „артилеристите” заради Барселона, но в думите му не се усещаше предишното вдъхновение, когато говореше да отдадеността си към тима.

„Откакто играя футбол се носят спекулации за мен и най-различни клубове, така че не очаквам сега да спрат,” заяви Анри, който подписа нов четиригодишен договор с Арсенал миналия май.

Нападателят бе в Пекин за промоционално турне на „Рийбок” и говори на пресконференция.

„Засега съм футболист на Арсенал,” продължи Анри. „Тази година ми беше много трудно да преглътна, че сме толкова далеч от водещите отбори. От доста време сме все на тази позиция – трета-четвърта. Започвам да се дразня, че непрекъснато сме в края на четворката.”

Според Анри, настоящият отбор контрастира напълно с онзи, който спечели Висшата лига през 2004 година без да допусне нито една загуба.

„Бях в онзи тим, който остана непобеден цял сезон, така че знам какво е нужно, за да се спечели титлата,” заяви той. „Понякога, с толкова много младежи в състава, е трудно да пресъздадеш духа от онзи сезон. Тогава при нас имаше момчета, които бяха играли по 10-15 години и бяха печелили много.”

„Знаете, че победата е труднопостижима, не идва сама. Аз все още не съм се изчерпал.”

Тиери Анри сподели, че все още не знае какви са плановете на Арсенал за подсилване през лятото.

„Що се отнася до ресурсите, това не зависи от мен, не е моя задача,” каза французинът. „Онова, което искам да кажа, ще го направя на терена. Доста неща се случиха напоследък в клуба, може би просто трябва да започнем на чисто,” завърши Анри.