Журналист от британския таблоид Sunday Mirror е бил арестуван в подозрение, че е организирал нахлуването на фен в съблекалнята на Англия след мача с Алжир. Двата състава направиха 0:0 в груповата фаза на Мондиал 2010. Англичаните все пак се класираха за осминафинал, само за да бъдат премазани там от Германия.

След двубоя с Алжир обаче, възмутеният фен Павлос Джоузеф нахлу в съблекалнята на „Трите лъва”, под предлог че търси тоалетната. Той обаче успя да изрази негодуванието си от играта на своите любимци, и доста поизплаши някои от тях с внезапната си поява.

Англия подаде официално оплакване до ФИФА, в което изрази недоволството си от сигурността, а привърженикът бе арестуван.

Оказа се обаче, че журналист от Mirror е в основата на всичко. В опитите си да намерят сензационни истории около националния отбор, от изданието се споразумели с Павлос Джоузеф, и с хора от охраната, за да бъде допуснат той до съблекалнята, като най-вероятно става дума за солени подкупи.

Генерал Беки Селе от южноафриканската полиция разкри, че въпросният журналист е имал договорка с Джоузеф за една седмица с ексклузивни интервюта по повод инцидента.