Медиите в Англия разкриха кой е фенът нахлул в съблекалнята на тима след равенството 0:0 срещу Алжир на Мондиал 2010.

Запалянкото се казва Павлос Джоузеф и според думите му не е целял среща, в която да изяви разочарованието си от тима, а е търсел… тоалетната.

„Най-шантавото е, че аз само търсех тоалетната”, казва пред „Мирър” 32-годишният Павлос, който е от Лондон и от ученик не изпуска двубой на трите лъва, независимо дали у дома или навън.

„Въртях се около стадиона, за да се срещна с двамата ми братовчеди и баща им, които бяха от противоположната страна на съоръжението. Бяхме си направили среща, но те не дойдоха цели 30 минути и ми се приходи до тоалетна.”

„Намерих един стюард и той ме насочи обратно към трибуните, към тунела и ми обясни, че там има. Това беше 45 минути след края на мача. Имаше няколко фотографа, които прибираха техниката си, а няколко човека оправяха тревата.”

„Няколко полицаи играеха мач, но нямаше никой наоколо. Минах по тревата и стигнах до тунела. Накрая завих вдясно и преди да разбера, открих, че съм в съблекалнята, там нямаше врата.”

„Следващото нещо, което видях, беше Дейвид Бекъм, стоящ пред мен, той бе с ръце в джобовете и гледаше в пода. Тогава замръзнах, огледах се наоколо и не можах да повярвам къде се намирам.”

„В стаята беше мъртвешка тишина, играчите седяха и изглеждаха шокирани, никой не се движеше, беше сюреалистично. Внезапно Дейвид проговори, приближи се към мен и каза „кой си ти?”

„В първия момент не знаех какво да кажа, огледах наоколо отново и казах „аз съм Павлос и всъщност търся тоалетната.” До момента никой не беше казал и дума и си казах, че съм в съблекалнята на Англия и мога да кажа нещо.”

„Погледнах Дейвид право в очите и казах „Дейвид, похарчихме много пари, за да дойдем тук. Това е позор. Какво мислите да направите?” Той ми отговори с замайваща тишина. С съблекалнята беше потресаващо тихо. Лицето на Дейвид се промени, сякаш да ми каже нещо, но не каза нищо, тогава човек на ФИФА ме изведе от съблекалнята.”

„Той ми каза да напусна и ме остави да си тръгна. Не съм казвал и дума на другите играчи и не получих отговор от Бекс”, обясни Павлос, който е попаднал в съблекалнята само минути, след като от нея са излезли принцовете на Англия Уилям и Хари.