Фен на Англия е успял да влезе в съблекалнята при своите любимци, за да им иска обяснение за слабата игра и разочароващото равенство с Алжир (0:0).

Запалянкото по някакъв начин е успял да се скрие от погледите на полицията и да се добере до съблекалнята, но престоя му там е бил много кратък, защото е бил забелязан от служител на ФИФА и е бил изведен от стадиона, след което е бил пуснат на свобода.

Сега обаче полицията в ЮАР издирва запалянкото на Англия, като неговият портрет е разпространен из цял Кейптаун.

Фенът е закъснял с влизането си в съблекалнята с няколко минути, тъй като малко преди той да се появи, при националите на Фабио Капело са били принцовете Уилям и Хари и Дейвид Бекъм, които са успокоили играчите и са ги надъхали.

„Нямаме обяснение как привърженикът е успял да си проправи път към съблекалнята на Англия. Все пак той не е успял да влезе вътре, защото щом е отворил вратата е бил задържан от служител на ФИФА, който го е извел от стадиона. Въпросът е защо не е бил арестуван. Сега го издирваме, но знаем много добре, че трудно ще го открием”, коментира полковник Били Джоунс от местната полиция.

Полицията е извзела всички видеоматериали и предстои разследване по случая, а от Английската федерация обявиха, че ще пуснат жалба до ФИФА за недостатъчната сигурност, която трябва да бъде осигурена от органите на реда.