Изпълняващият на Мондиал 2010 ролята на помощник треньор на Фабио Капело Дейвид Бекъм разкри какво точно се е случило при пробива в сигурността, при който фен нахлу в съблекалнята на Англия след безличното 0:0 срещу Алжир.

Халфът, който заради контузия не е на Световното в ролята си на футболист, обясни, че запалянкото не е проявил никаква агресия, а появилите се информации за инцидента са преувеличени.

„Той не коментира представянето на тима, само влезе и каза „здрасти”. Не е имало лични разговори. Той просто влезе много небрежно, каза нещо на мен и тогава излезе, не е имало боричкане или агресия”, заяви Бекъм.

„За щастие това се случи, след като принцовете излязоха от съблекалнята, пет или десет минути след това”, каза Дейвид Бекъм за нахлуването на фена и визитата на принцовете на Англия Уилям и Хари в съблекалнята на тима.

Над 40 000 привърженици на трите лъва са в Южна Африка за мачовете от Мондиал 2010, а ако не победи Словения в последния си мач от Група C, селекцията на Капело почти сигурно ще отпадне от турнира след хиксовете срещу САЩ и Алжир.