Английският национал Джеймс Милнър се изказа крайно негативно за състоянието на терена на „Уембли” преди утрешната контрола срещу Египет. Халфът на Астън Вила бе шокиран от игралното поле по време на загубения финал за Карлинг Къп в неделя, срещу Манчестър Юнайтед. Той обяви, че теренът на струващото 800 милиона паунда съоръжение в момента е по-лошо от това на повечето игрища в Чемпиъншип.

„Скъсваш се от работа цял сезон, за да стигнеш до финал на „Уембли” и накрая се озоваваш върху един от най-кошмарните терени, на които си бил цял сезон,” заяви Милнър. „Беше тежко, много хлъзгаво, и влизанията бяха ужасни. Дано това да може да се поправи.”

„Докато бях малък, гледах финалите на „Уембли” и теренът изглеждаше като килим. Когато играеш финал, искаш да си на страхотен стадион, какъвто е този, но също така и на добро игрище. Разбирам, че валя много дъжд в неделя, което усложни ситуацията, но все пак има нещо сгрешено. Аз не съм служител по поддръжката, затова не знам какво точно не е наред,” продължи Милнър. „Може би просто още е твърде нов стадионът, и елементите не са се напаснали. Но Арсенал също има нов стадион, а там теренът е един от най-добрите в света. Ако „Уембли” се доближи поне малко до техния, ще съм повече от щастлив.”

Теренът на „Уембли” е сменян вече пет пъти, откакто отвори врати през март 2007 година!

Джеймс Милнър призна още, че се е притеснявал сериозно да не се подхлъзне, когато се нагърби с изпълнението на дузпата срещу Юнайтед в неделя. Все пак той отбеляза попадението, но то не бе достатъчно на Астън Вила, и Манчестър Юн триумфира с Карлинг Къп.