Киърън Трипиър е готов да се завърне за Нюкасъл в домакинския сблъсък от Висшата лига срещу Евертън утре вечер. Двубоят може да бъде наблюдаван по DIEMA SPORT 2 от 21:30. 33-годишният Трипиър е започнал 25 мача от Висшата лига като титуляр за Нюкасъл този сезон, но е с травма от победата с 3:0 у дома срещу Уулвърхемптън в началото на месец март.

"Киърън се подобрява. Това беше трудна контузия за него. Контузия на прасеца, с която трябва да бъдем много внимателни, и се надявахме, че той ще бъде готов за мача с Уест Хем, но ще трябва да изчакаме и да видим как ще се справи през тази седмица. Той отчаяно иска да се включи, знае какъв е залогът за нас към края на сезона и качествата му са очевидни. Отчаяно искаме да се завърне, но това трябва да стане в подходящия момент", заяви Еди Хау на пресконференцията преди срещата.

Състоянието на Трипиър може да се окаже чудесна новина за Нюкасъл Ю, който загуби двама централни защитници в последните седмици - Свен Ботман и Джамал Ласелс няма да играят до края на сезона.

Нюкасъл е лидер сред отборите във Висшата Лига по липсващи играчи. Към момента те са общо 12, като единствено 11-те в списъка на Челси се доближават до тях. Освен Ботман и Ласелс, списъкът продължава с Сандро Тонали (наказание), Луис Майли (контузия в гърба), Калъм Уилсън, Жоелинтън, Ник Поуп, Антъни Гордън (червен картон и наказание за 1 мач), а без дата за завръщане са Валентино Ливраменто, Мигел Алмирон и Мат Таргет. Трипиър е 12-то име в списъка.