Нюкасъл направи изключителен обрат от 1:3 до 4:3 у дома срещу Уест Хем. Двубоят беше от 30-ия кръг на Висшата лига. Така „свраките“ събраха 43 точки на осмото място, на 1 зад „чуковете“, които са седми.

Домакините започнаха отлично мача и поведоха в 6-ата минута. Тогава Александър Исак се разписа от дузпа. Четвърт час по-късно лондончани стигнаха до изравнителен гол. Лукас Пакета пусна извеждащ пас към Михаил Антонио, а той от удобна позиция беше точен за 1:1. 

В десетата минута на добавеното време на първото полувреме Уест Хем излезе напред в резултата. Тогава Мохамед Кудус се освободи и с удар в десния ъгъл вкара за 1:2. 

В началото на второто полувреме Джаред Боуен покачи на 3:1, но в заключителния четвърт час всичко се обърка за играчите на Дейвид Мойс.

"Чуковете" първо инкасираха втори гол от Исак, като шведският нападател реализира нова дузпа, този път отсъдена за нарушение на влезлия от пейката Калвин Филипс. Скоро след това Исак асистира на резервата Харви Барнс, който възстанови паритета, а след това отново бившият играч на Лестър ликува заедно със съотборниците си след страхотен шут, който не остави шансове на Лукаш Фабиански, заменил Алфонс Ареола за старта на вторите 45 минути.

В добавеното време Антъни Гордън от домакините си изкара глупав втори жълт картон за разкарване на топката и така остави "джордитата" в намален състав, но гостите така и не намериха сили да стигнат поне до равенство, въпреки че имаха изгодно положение чрез Томаш Сучек, който не съумя да оползотвори добро центриране на Кудус.